JUDITH

judith-banner

Vergeet de Bijbelse interpretatie van Judith, de vrome vrouw die haar volk van de vijand verlost. De weergave van Gustav Klimt past beter bij de femme fatale die ik in gedachten hield bij het samenstellen van dit concept. Klimts portret straalt vrouwelijkheid uit, “sensualiteit met een verwoestende kracht”, also sprach Wikipedia.
Die vrouwelijkheid is ook terug te vinden in de luxueuze, stijlvolle lingerie die een andere Judith (Van Herck) ontwerpt. Een combinatie van materialen zoals bij het setje Rosa Gold, van zwarte Franse kant met goud leder, past perfect binnen dit verhaal. Spannende contrasten, uitgesproken prints en fijne materialen, van ethnische accessoires tot gouden Art Deco accenten, … De invalshoek van dit decoratieconcept is vrouwelijk maar de interpretatie ervan is ruim, zoals je kan zien in onderstaande slideshows.
Het kind moet nu eenmaal een naam hebben en Judith it is.

Welkom.

huis thuis

kussens . plaids . vazen . schalen . planten . bloemen . dozen . manden . kandelaars . tapijten . behang . . .

 

.

Accessoires in zwart, wit en goud zijn de basis voor deze stijl. Sommige objecten zijn sterke basics, eenvoudig in enkel deze unikleuren, andere hebben een geometrisch Art Deco motief, ethnische print, of zijn afgewerkt met een subtiel gouden accent. Gezelligheid troef, met veel zachte kussens in de zetel, een zwart schapenvachtje op de vloer en een warme gloed van kaarslicht. Genoeg kandelaars om uit te kiezen in elk geval. Ook een selectie van bijzettafeltjes deze keer: tijdloos door hun uitgepuurde vormgeving en het kwalitatieve materiaal, opvallend door hoogglans bladen en een speelse print, of sculpturaal zoals In-Hale van Ben Storms, die robuust en (wat lijkt) fragiel materiaal moeiteloos combineert in deze eyecatcher.

*** toelichting vintage vondsten ***

 

.

pot pint

servies . bestek . glazen . mokken . voorraadpotten . tafellakens . servetten . theedoeken . . .

.

Bitter, puur zwart goud wordt uitgeschonken in een kop met een printje, de glazen met gouden rand staan klaar voor als het iets decadenter mag. Ook gouden bestek heeft altijd een feestelijk effect, of het nu klassiek of strak vormgegeven is.

*** toelichting vintage vondsten ***


.

dag nacht

lakens . dekens . badhanddoeken . douchegordijnen . spiegels . kledingrekken . manden . . .

.

Mirror, mirror … De Transcience spiegels van Lex Pott en David Derksen zijn bij dit concept zeker de vermelding waard: Pott liet bepaalde vlakken van de ronde, driehoekige en rechthoekige spiegels meer of minder oxideren waardoor er kleurgradaties ontstonden.

*** toelichting vintage vondsten ***

.

aan uit

hanglampen . staanlampen . vloerlampen . wandlampen . bureaulampen . tafellampen . . .

.

Binnen deze rubriek gaat het van sfeerlampen met een warme, gouden gloed tot hanglampen met een gitzwart geometrisch armatuur. De klassieker Pipistrello van Gae Aulenti mocht hier niet ontbreken, net als stijlvolle armaturen van de Belgische firma’s Wever & Ducré en Delta Light. Voor verschillende kamers, budgetten, sferen en smaken: een selectie verlichtingsarmaturen ter inspiratie.

*** toelichting vintage vondsten ***

.

papier hier

notitieboekjes . potloden . opbergdozen . cadeaupapier . laptop sleeves . audio . kalenders . . .

.

Rock, paper, scissors? Die laatste mogen deze keer in blinkend goud, net als de ballonnen en piñata’s. Omdat er altijd wel een reden is voor een feestje.

*** toelichting vintage vondsten ***

.

mini monsters

dekbedovertrekken . knuffelbeesten . kussens . voorleesboeken . kleurpotloden . speelgoed . . .

 

.

Wanneer de meest ondeugende wildebrassen ’s avonds uitgeteld neerploffen in hun tipi of onder een dekentje, mag daar een zachte knuffelpop bij, of een kussen met uiltjesprint.  Oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.

*** toelichting vintage vondsten ***

×

Bij elk concept voeg ik een playlist toe: beeld en klank om het plaatje compleet te maken. Dit kan gaan van sfeermuziek tot performance art, van cartoons tot documentaires. Deze 8 filmpjes zijn alvast mijn favorieten om de sfeer rond Judith te versterken.
.

×

Volg zeker de Pinterest pagina van Judith als je up-to-date wil blijven! Hier post ik regelmatig nieuwe producten en inspirerende sfeerbeelden. Ook vind je hier elk beeld uit deze slideshows, samen met zo volledig mogelijke copyrightinformatie én een online verkooppunt.