GEORGES

_georges-banner

A boy named Georges. Die naam had de vader van Sue een paar muilperen kunnen besparen, maar ons ook een fantastisch nummer van Johnny Cash gekost. Het kind moet een naam hebben en Georges it is.
Op het eerste zicht een eerder mannelijke concept, maar er zit voldoende variatie in de voorgestelde items om er je eigen stijl uit te halen. Van verweerd hout en leder tot degelijk emaille, en met helder koningsblauw en tijdloos kaki als hoofdkleuren, is de (kleur)toon alvast gezet.

Welkom.

huis thuis

kussens . plaids . vazen . schalen . planten . bloemen . dozen . manden . kandelaars . tapijten . behang . . .

.

Klassiek donkerblauw, helder koningsblauw, een tikkeltje indigo… verschillende tinten blauw combineren verrassend makkelijk met fris olijfgroen of vergrijsd legergroen. Qua prints houdt Georges van afwisseling: kleine motiefjes of houttextuur tegen de muur, een druk grafisch patroon in een Marokkaans boucherouite tapijt. Verder blijft het eenvoudig op de vloer, door geometrische figuren in tegels en grote kleurvlakken in glad geweven tapijten. Zowel kussens als plaids zijn van verschillende materialen en in uitgesproken uni-kleuren of met een subtiele print, waardoor er een mooi contrast is met bijvoorbeeld de zetel van verweerd leder. Keramiek en glaswerk mogen iets minder verfijnd en die lijn kan je doortrekken voor de volledige decoratie. Nog een fotoboek van Lara Gasparotto en een boeket wilde veldbloemen op de salontafel en het plaatje is compleet.

Check zeker de website van Carpet of Life als je fan bent van handgeknoopte boucherouite tapijten. Deze fantastische organisatie zorgt ervoor dat van jouw oude kleren een prachtig, uniek tapijt wordt geknoopt in de Sahara. Ik bestelde er zelf een paar jaar geleden een XL exemplaar dat nog altijd even mooi is en voor een echte colour boost zorgt in mijn zithoek.

*** toelichting vintage vondsten ***

.

pot pint

servies . bestek . glazen . mokken . voorraadpotten . tafellakens . servetten . theedoeken . . .

Zelf de smaak van koffie perfectioneren in een mooi vormgegeven Chemex, dikke boterhammen snijden van een kraakvers brood. De charme van ambachten, tradities, de pure keuken. Een stevig ontbijt wordt geserveerd op schalen en borden met een vintage look, in emaille kommen en stevige mokken. Familie en vrienden schuiven aan voor de weekendbrunch aan de robuuste houten tafel met daarop eigentijds tafeltextiel en grote schotels vol eenvoudige, smaakvolle gerechten in het midden: tast toe. Sharing is caring, en als het niet thuis is, dan aan Kobe Desramault’s tafel in De Superette, of op een warme picnicplaid in de wilde natuur. That’s Georges.

*** toelichting vintage vondsten ***

.

dag nacht

lakens . dekens . badhanddoeken . douchegordijnen . spiegels . kledingrekken . manden . . .

Subtiele decoratie in de slaapkamer: Dekbedovertrekken in eenvoudige unikleuren, met een klein grafisch printje of gradient effect. Ook in de dressing komen leder en hout terug als materiaal, bijvoorbeeld bij de stevige ladder die als kledingrek dient, of de leren riem waarmee een spiegel wordt opgehangen. Even degelijk is het rekje voor de badhanddoeken, even puur is het traditionele stuk zeep in de douche.

*** toelichting vintage vondsten ***

aan uit

hanglampen . staanlampen . vloerlampen . wandlampen . bureaulampen . tafellampen . . .

Verlichting maakt of kraakt de sfeer van een ruimte, en in de praktijk wordt er niet altijd voldoende aandacht aan besteed. Ik probeer hier alvast een goeie voorzet te geven, met een selectie armaturen in de stijl van Georges: van degelijke tafellampen tot eigentijdse lantaarns, van mooi vormgegeven hanglampen tot sfeervolle vloerverlichting.

*** toelichting vintage vondsten ***

papier hier

notitieboekjes . potloden . opbergdozen . cadeaupapier . laptop sleeves . audio . kalenders . . .

Aan boeken geen gebrek, die Georges: van schetsboeken tot reisgidsen, een fotoboek van Lara Gasparotto op de salontafel en een roman van Bukowski op het nachttafeltje. Eenvoud en degelijke materialen zijn ook hier van toepassing, bijvoorbeeld bij de schriftjes van hergebruikt papier en de leren riem aan de bluetooth speaker.

*** toelichting vintage vondsten ***

.

mini monsters

dekbedovertrekken . knuffelbeesten . kussens . voorleesboeken . kleurpotloden . speelgoed . . .

En of die mini-monsters plannen hebben: opstijgen in een zelfgemaakte kartonnen raket in 3 – 2 – 1, en na die ruimtereis nog om ter snelst over het racecircuit op de mat, richting hun bed waar ze dromen over later, wanneer ze prima-ballerina, astronaut of profvoetballer zijn.

*** toelichting vintage vondsten ***

×

.Bij elk concept voeg ik een playlist toe: beeld en klank om het plaatje compleet te maken. Dit kan gaan van sfeermuziek tot performance art, van cartoons tot documentaires. Deze 8 filmpjes zijn alvast mijn favorieten om de sfeer rond Georges te versterken.
.

×

Volg zeker de Pinterest pagina van Georges als je up-to-date wil blijven! Hier post ik regelmatig nieuwe producten en inspirerende sfeerbeelden. Ook vind je hier elk beeld uit deze slideshows, samen met zo volledig mogelijke copyrightinformatie én een online verkooppunt.