FRANCES

_frances-banner

Het hoofdpersonage van dit concept heeft een mening die net zo uitgesproken is als het rood in zijn/haar interieur. Voeg daar het grunge gehalte van Frances Cobain en haar vader aan toe: een r(a)uw kantje dat zich vertaalt in onafgewerkte materialen en meubels met een industriële uitstraling. Een zwak voor kunst van Rinus van de Velde tot Basquiat, groot hart voor katten én honden en een je-m’en-foutisme om U tegen te zeggen. Het kind moet nu eenmaal een naam hebben en Frances it is. 

Welkom.

huis thuis

kussens . plaids . vazen . schalen . planten . bloemen . dozen . manden . kandelaars . tapijten . behang . . .

.

Het zwart mag deze keer wat vuiler en het wit iets minder helder, als het rood maar knalt. Grof breiwerk, industriële meubels, robuuste kandelaars, harde kleurcontrasten, ruwe schetsen tegen de muur… Helemaal welkom in dit plaatje: de Clay meubelstukken van Maarten Baas, de Nederlandse ontwerper die eerder dit jaar nog ambassadeur was van de Dutch Design Week in Eindhoven. De Clay collectie is niet zijn meest recente project, maar past wel moeiteloos binnen dit concept door de spontane, unieke ontwerpen, handgemaakt van industriële klei.  Meer van zijn werk vind je hier.

*** toelichting vintage vondsten *** 

.

pot pint

servies . bestek . glazen . mokken . voorraadpotten . tafellakens . servetten . theedoeken . . .

.

“Hand me your Stella and fly”, zong Amy Winehouse. “A good fuck and some carbohydrates”, vroeg Lady Gaga voor Valentijn. “Bier en pasta, meer moet dat niet te zijn”, zegt Frances. En dat het smaakt, op een gemarmerd emaille bord, gevonden in de Parijse conceptstore Merci.

*** toelichting vintage vondsten *** 

.

dag nacht

lakens . dekens . badhanddoeken . douchegordijnen . spiegels . kledingrekken . manden . . .

.

Zachte badhanddoeken in wit, zwart of rood slingeren rond in de badkamer, zeep van “Stop the water while using me” staat op de wastafel. Deze producten zijn niet op dieren getest, alles is biologisch afbreekbaar en de minimalistische verpakkingen zijn navulbaar. Naast stalen industriële meubeltjes dus ook een sterk staaltje milieubewustzijn.

*** toelichting vintage vondsten *** 

.

aan uit

hanglampen . staanlampen . vloerlampen . wandlampen . bureaulampen . tafellampen . . .

.

Speelse bureaulampen van/voor jong geweld of iconen zoals Equilibrist of Tizio van Artemide. Robuuste of fijne metalen frames als armatuur. Een ruime selectie verlichtingsarmaturen ter inspiratie, met als enige rode draad de kabel van de Ticktock vloerlamp.

*** toelichting vintage vondsten *** 

.

papier hier

notitieboekjes . potloden . opbergdozen . cadeaupapier . laptop sleeves . audio . kalenders . . .

.

Dammen is weer helemaal hip? Frances houdt het bij schaken. En bij schetsen, in boekjes met harde of zachte kaft, blanco of met ruitjes, groot, klein, dik, dun, …

*** toelichting vintage vondsten *** 

.

mini monsters

dekbedovertrekken . knuffelbeesten . kussens . voorleesboeken . kleurpotloden . speelgoed . . .

.

Àlle dieren passeren de revue: vooraan in de stoet een kwispelend hondje, gevolgd door de wolf van roodkapje, een grote beer, gekke tijger, ondeugende vos, lieve poes, moppentappende wasbeer, …  Gelukkig leidt de sterke Magnus dit zoo_tje ongeregeld in goede banen én richting circustent: het feest kan begin in de speelkamer van mini-Frances!

*** toelichting vintage vondsten *** 

×

Bij elk concept voeg ik een playlist toe: beeld en klank om het plaatje compleet te maken. Dit kan gaan van sfeermuziek tot performance art, van cartoons tot documentaires. Deze 8 filmpjes zijn alvast mijn favorieten om de sfeer rond Frances te versterken.
.

×

Volg zeker de Pinterest pagina van Frances als je up-to-date wil blijven! Hier post ik regelmatig nieuwe producten en inspirerende sfeerbeelden. Ook vind je hier elk beeld uit deze slideshows, samen met zo volledig mogelijke copyrightinformatie én een online verkooppunt.