AGATHA

_agatha-banner

“I like birds”, zong E van Eels. Agatha Chang, daar hield hij ook van, daar zong hij ook over, en die fladderde helaas ook weg. Het gebroken hart schreef hij dan maar van zich af in een pijnlijk mooi nummer. Een andere Agatha schreef zelf. Over een ander soort misdaden. Over Miss Marple en Hercule Poirot. De lieve versus de detective, Chang versus Christie. Het kind moet een naam hebben en Agatha it is.

Een romantische ziel met een duister kantje, in een decoratieconcept.

Welkom.

huis thuis

kussens . plaids . vazen . schalen . planten . bloemen . dozen . manden . kandelaars . tapijten . behang . . .

.

Contrast en de spreekwoordelijke knipoog: 2 factoren die in elk thema terug komen en elke setting net iets spannender en authentieker maken. Stijlvolle unikleuren ⋅ zachtroze, zwart en wit ⋅ worden afgewisseld met een grove spikkel, eenvoudige streep of speelse Memphis print. Grof gebreide plaids liggen tussen zachte kussens met fijne borduursels, minimalistische meubels staan op een dik, wollig tapijt. Tegen een kale muur hangt kitschy neonverlichting te shinen of prijkt een behang met uitgesproken motief. Of het beestje werd opgezet op een sokkel onder een stolp of minder expliciet aanwezig is in een foto of printje, vogels zijn sowieso terug te vinden in Agatha haar nest. Vazen worden niet alleen gebruikt om een uitbundig boeket pastelroze pioenen in te schikken, maar kunnen door hun strakke vormgeving ook als sculptuur op zichzelf staan. Een ondubbelzinnig stuk keramiek als de vaas Shiva van Memphis-icoon Ettore Sottsass is daar een perfect voorbeeld van.

*** toelichting vintage vondsten ***

pot pint

servies . bestek . glazen . mokken . voorraadpotten . tafellakens . servetten . theedoeken . . .

.

Plakkerige vingers van een smeltend aardbeienijsje of een brainfreeze door ijskoude rabarberlimonade. Voor al die mierzoetigheid en de bijhorende vuiligheid: servetten met speelse grafische prints. Ook in de keuken niets dan contrasten: Verfijnd glaswerk en oerdegelijke gietijzeren kookpotten op het aanrecht, stijlvol tafellinnen en fragiel porselein op tafel. Strak scandinavisch design wordt gecombineerd met sketchy prints op zowel textiel als keramiek.

*** toelichting vintage vondsten ***

dag nacht

lakens . dekens . badhanddoeken . douchegordijnen . spiegels . kledingrekken . manden . . .

.

Bedlinnen van het zachtste soort, de prints erop strak en grafisch. Ruwe scrubs en rijke bodylotions in mooie verpakkingen in de badkamer. Vrouwelijke, ronde vormen en strakke lijnen in de aankleding. Romantiek wisselt af met een donkere kant, kanten stofjes met zachte badlakens.

*** toelichting vintage vondsten ***

aan uit

hanglampen . staanlampen . vloerlampen . wandlampen . bureaulampen . tafellampen . . .

.

Schakelen van kitsch en kinky naar stijlvol en verrassend mooi. Neonlicht kan voor de juiste sfeer zorgen, als het subtiel op een geschikte plaats geïntegreerd wordt in een interieur. De speelse, eerder mystieke invalshoek van neonlicht past moeiteloos in dit concept, net als het minimale karakter van de uitgepuurde lampen en de strakke lijnen en vlakken bij de armaturen.

*** toelichting vintage vondsten ***

papier hier

notitieboekjes . potloden . opbergdozen . cadeaupapier . laptop sleeves . audio . kalenders . . .

.

Murder she wrote, met een ordinaire bic in haar Deens notitieboekje. Murder she wrote, op haar Ipad met designer sleeve, onderweg naar kantoor, op de trein. Poirot on the go.

*** toelichting vintage vondsten ***

papier hier

dekbedovertrekken . knuffelbeesten . kussens . voorleesboeken . kleurpotloden . speelgoed . . .

.

Buiten de lijntjes kleuren en tegen de sterren op knuffelen, met een roze bril op de neus en hun hoofdje in de wolken. Binnenstebuiten en achterstevoren aankleden, want meer Chanel dan Coco, die koters..

*** toelichting vintage vondsten ***

×

Bij elk concept voeg ik een playlist toe: beeld en klank om het plaatje compleet te maken. Dit kan gaan van sfeermuziek tot performance art, van cartoons tot documentaires. Deze 6 filmpjes zijn alvast mijn favorieten om de sfeer rond Agatha te versterken.
.

 

×

Volg zeker de Pinterest pagina van Agatha als je up-to-date wil blijven! Hier post ik regelmatig nieuwe producten en inspirerende sfeerbeelden. Ook vind je hier elk beeld uit deze slideshows, samen met zo volledig mogelijke copyrightinformatie én een online verkooppunt.