Knap staal(tje) werk

Jonas Van Put maakt stalen meubels waarmee hij sociale interactie wil uitlokken en waar de funfactor een belangrijke rol speelt. Perfect voorbeeld hiervan is de ludieke meetingruimte BuzziJungle: een constructie geïnspireerd op de verticale doorsnede van een tropisch bos en onlangs te zien op Interieur Kortrijk. Mijn favoriete ontwerp van Van Put is de Observer. Deze metershoge uitkijkstoel zag (en testte) ik vorig jaar tijdens het kunstenfestival in Watou.

.
De Observer past bij de leefwereld die ik creëerde rond Georges en zie je hier terug in de moodboards.

Momenteel is Jonas een van de 32 creatievelingen die door Urban Crafts kans maken op een reis naar New York, om daar deel te nemen aan de Maker Fair. Ontdek zijn werk en deelname hier:

© IMAGES : Minh Son Nguyen, Cathérine Duval, Chris Bradley  & VIDEO : Urban Crafts

Sabine Marcelis op Dutch Design Week

Een ontwerpster om in de gaten te houden, en sinds de Dutch Design Week terecht de Queen of Neon genoemd, is Sabine Marcelis. In samenwerking met Baars & Bloemhoff presenteerde ze op de expositie Transitions II haar project Filter. Door de manier waarop ze de lichtbron combineert met het materiaal, HI-MACS, komen de eigenschappen van het materiaal letterlijk aan het licht. De aangepaste dikte bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat patronen en texturen in het materiaal zichtbaar worden.

sabine-marcelis

Meer neon-verlichting bij Agatha onder de rubriek AAN_UIT.

© Baars&Bloemhoff

3 , 2 , 1 . . .

Off we go! Smykke gaat online met alvast 3 decoratieconcepten: Agatha bijt de spreekwoordelijke spits af, samen met Georges en Judith. Elk met een eigen kleurenpalet en sfeer waarvan er jou hopelijk eentje kan aanspreken. If not, meer geluk met Frances, Jafar en Malik die er binnenkort ook aankomen. Kom binnen, kijk rustig even rond en stuur me gerust een berichtje. Ik ben heel benieuwd naar jullie feedback. Enjoy!

_agatha-banner

 

_georges-banner

 

judith-banner

↑ Top ↑